Jampara & The Batalion
Jampara & The Batalion staan voor de authentieke reggae van Jamaica. In 1988 vertrok Jampara naar het eiland in de Caraïben, waar hij in contact kwam met Aston Familyman “Barrett”, de leider van The Wailers, de legendarische band van Bob Marley. Na twee platen te hebben opgenomen met The Wailers besloten Jampara en Barrett een nieuwe Nederlandse reggaeband te starten rond zanger/gitarist Jampara: The Batalion. Origineel bestond de band uit vijf man, nu staat Jampara op het podium met maar liefst twaalf tot dertien muzikanten.

Sinds 1995 is de band op tournee, namen ze op Jamaica albums op met The Wailers en hebben ze volop getoerd. Recent stonden ze nog op Kwaku Fesival, Wereldfestival Almere en in Paradiso. Tegenwoordig wordt de liefde voor reggaemuziek gecombineerd met invloeden uit Burundi, de geboortegrond van Jampara. Door de geweldige drummers uit Burundi is een concert van Jampara & The Batalion een bijzondere ervaring. In 2017 speelde Jampara voor het eerst in bijna tien jaar weer in Het Bolwerk.

Bababoem
Bababoem is een reggae/rocksteadyband die oude Jamaicaanse hits weer in alle glorie laten horen. Opgericht door doorgewinterde reggaemuzikanten uit onder andere Brimstone, Riddim X, Johnny baby, Zebra en The Movers. Een optreden van Bababoem doet je weer terugverlangen naar gouden muzikale tijden van studio one en Trojan. De band bestaat uit negen leden. Percusie, saxofoon, toetsen, bas, gitaar, drums en natuurlijk meerstemmige zang, zorgen voor de juiste ingrediënten van een toffe reggae/rocksteady-ervaring.

La Whaai

Life without music would be a mistake,
muzikanten uit Bolsward en Sneek.
La Whaai Collective brengt eigen repertoire,
Heartbeat riddim, opgevuld met toetsen en gitaar.
Spelen uit liefde en met veel plezier.
Meer informatie vind je hier.
Reggae muzak, the message, loversrock.
Cool a riddim, and real talk!

La Whaai bestaat uit drummer Scoenie (Marcel Vlaandere), bassist Mr. Easydora (Rick Isidora), keyboardspeler Mr. Toots (Marcel van Wieren), Alternate (Petra Brinksma) voor de backing vocals en gitaristen/zangers Whiteheared Jake (Jack Terveer) en Nesta (Cor Visser).

Jah Sound International (DJ)
De ‘Voice of the Voiceless’ werd in 1989 opgericht door Glamma Willy, een van de beste MC’s van Europa, en Hearticle Wise. Jah Sound International draait reggae waarbij je een reis maakt door de muzikale geschiedenis van Jamaica. Jah Sound International trad op met sound systems als Bodyguard (Jam), Stone love ft. Rory and father Weepow (Jam), Killamanjaro ft. Ricky Trooper (Jam), Saxon (GBR), David Rodigan (GBR),  One Love (It), Freddy Kruger (Jam), Chris Goldfinger (UK) en Robbo Ranx (GBR). Ook traden zij op met artiesten als Buju Banton, Beenie Man,  Sugar Minott – Lt. Stitchie, Runn DMC, Yellowman, Jah Mason, Israel Vibratio,  Gyptian en Turbulenc.