Met een nieuwe plaat op zak komt Moss op vrijdag 10 november naar Het Bolwerk! ‘Strike’ verscheen in februari en is de vijfde Moss-langspeler in twaalfeneenhalf jaar tijd.

Strike is een album waarop Moss de ramen wagenwijd open zet en de frisse lucht binnen laat. Men maakt korte metten met het (muzikale) verleden en blijft tegelijkertijd ontegenzeggelijk zichzelf. Zowel de band als de individuele bandleden zijn op een punt gekomen in hun bestaan waarop de bewijsdrang plaats heeft gemaakt voor een vorm van acceptatie. Berusting zou je kunnen zeggen, maar nog wel steeds aangewakkerd door torenhoge muzikale ambities. En dat hoor je terug. Transparanter en meer recht-door-zee dan ooit tevoren. Het knettert, bruist, schuurt, windt op en sleept mee.

Je hoort een band die onwaarschijnlijk fris en fruitig klinkt wetende dat ze onlangs haar 12,5 jarig jubileum vierde. Op Strike, uitgebracht bij het befaamde Excelsior Recordings, wordt de ‘songcraft’ van de eerste twee albums gecombineerd met de experimenteerdrift van album drie en vier. Het resultaat is even tijdloos als modern.

De Volkskrant gaf er de maximale vijf sterren voor: “Het even toegankelijke als avontuurlijke Strike is behalve het beste Moss-album een hoogtepunt in de Nederlandse rockmuziek van de laatste vijf jaar.”

“Wie dacht dat Moss wel zo’n beetje passé was, mag zich nog weleens achter de oren krabben. Moss is terug en met hernieuwde levensvreugde.” – OOR

En nog meer lovende reacties:

Een briljante plaat. Alweer ja. Houdt het dan nooit op? – Het Parool ★★★★★

Behalve het beste Moss-album een hoogtepunt in de Nederlandse rockmuziek van de laatste vijf jaar – de Volkskrant ★★★★★

Een ontspannend meesterwerkje van Neêrlands beste indieband – OOR

Goede liedjes schrijf je zo – Nieuwe Revu ★★★★

Strike is een van de beste van een van de beste Nederlandse indiebands – Trouw

Een eigenzinnig en authentiek album, waarmee de band zijn oeuvre nog meer verdiept en verbreedt. – The Daily Indie

De nieuwe van Moss is een triomf – NRC ★★★★

De beste indieband van Nederland klinkt meer dan ooit als een eenheid. Album van de Week – 3VOOR12

Mogelijk de beste Nederlandse gitaarband van nu – AD ★★★★

Strike onderstreept nogmaals waarom Moss de fijnste Indierockband van Nederland is – Music Maker ★★★★★

Voorprogramma: Nouveau Vélo
Moss neemt Nouveau Vélo mee naar Sneek. De Brabantse healing poppers, eveneens uit de stal van Excelsior Recordings, brachten onlangs hun tweede album uit. Daarover concludeert de Volkskrant (vier sterren): “Reflections is een bezwerende gitaarplaat geworden… Fijn dat Nouveau Vélo ook niet terugdeinst voor pakkende popliedjes als Day At Work. Een dansbaar indie-popnummer zoals je nog zelden hoort.”