Wie zich zijn Bolwerk-optreden van 8 april 2017 herinnert, weet exact waarom Erik Ankoné terug mag komen naar Sneek. Weinig andere artiesten weten je zo te raken met fijne akkoorden, rauwe stem en prachtige verhalen.

Erik is een bevlogen performer, die zijn hart in elk lied stort. Zijn blues- en folkliedjes bouwen op de tradities van simpelheid en eenvoud van de blues en de verhalendheid van folkmuziek. Zijn repertoire bestaat deels uit eigen werk en traditionals – die uiteraard in een eigen jas zijn gestoken. Tussen de nummers door vertelt Erik graag de mooie verhalen die achter de muziek schuil gaan. Over de heuvels van Tennessee naar het hart van de Mississippi Delta.

Deze verhalende singer-songwriter is volledig autodidact en zingt al sinds jongs af aan in een bluesband. Later is hij solo gaan optreden en is toen met zijn kleine repertoire een paar maanden door de Verenigde Staten gaan reizen. Door overal op te treden en veel met lokale muzikanten te spelen, is dat repertoire gegroeid tot wat het nu is.

Om deze sfeervolle avond compleet te maken, zullen er ook nog enkele speciaalbieren geschonken worden.
Kortom, maak je klaar voor weer een heerlijke bluesavond in het Bolwerk Café!