Inmiddels is ook dit concert volledig uitverkocht! 

Na hun fantastische, razendsnel uitverkochte (!) Bolwerk-show in juni keert De Dijk op 18 oktober terug naar Sneek. Dus: heb je de vorige keer naast de kaarten gegrepen, vis dan niet weer achter het net. Want zoveel kansen krijg je natuurlijk niet om De Dijk eens in een intieme setting te zien.

De Dijk behoort al decennialang tot het linkerrijtje van de Nederlandse muziekscene. Sinds de oprichting in 1981 leverde de Amsterdamse formatie zo’n twintig albums af met meezingers ‘Als Ze Er Niet Is’, ‘Bloedend Hart’ en ‘Mag Het Licht Uit’. Hiervoor kreeg De Dijk alle belangrijke onderscheidingen van de Nederlandse popmuziek.

Maar De Dijk is meer dan een band! Het is een baken. Je kunt zeggen: dat krijg je vanzelf als je het ruim 30 jaar volhoudt. Maar dat is te simpel.

Bij Huub van der Lubbe en zijn mannen gaat het er vooral om hoe ze dat doen. Door nooit routine toe te laten, de geloofwaardigheid te bewaken en als groep altijd samen te vallen met het gevoel dat hun muziek verspreidt.

Een gevoel dat alleen te omschrijven valt met grote woorden – hoop, gemeenschapszin, menselijkheid, een afkeer van cynisme – maar dat in hun liedjes steevast wordt teruggebracht tot tastbare proporties. Dit maakt het tot een hele geruststelling dat De Dijk nog steeds in een busje klimt om het land te doorkruisen.

Fotografie: Bob Bronshoff