Van de naam alleen al moeten de alarmbellen al een beetje gaan rinkelen. White Cowbell Oklahoma maakt southern hardrock zoals het hoort: snoeihard en compleet over de top. Binnen dit genre zijn deze Amerikanen een van de meest toonaangevende bands. Daarbij pakken ze het bij elk concert groots aan.

Vuurwerk, watermeloenen, wc-papier, mooie dames en een hele bouwmarkt aan elektrisch gereedschap; het komt allemaal voorbij als deze redneck-rockers op het podium staan.

Maar wat ze op het podium brengen, is geen melige show met alleen maar flauwekul, maar een gedegen rockband. Met een show die doordrenkt is met invloeden uit de jaren 70, waarbij je moet denken aan KISS, Alice Cooper, ZZ Top en Deep Purple, speelden ze al heel wat Europese zalen plat.

De muziek gaat van zweverige, bijna psychedelische stonerrock tot knallende en melodieuze hardrock. Je kunt dus zeker zijn van een afwisselende en verrassende avond als je op 24 november deze topband komt ervaren.

Support: Trio Gringo

Tio Gringo combineert sinds 2009 authentieke country in de traditie van o.a. Johnny Cash en Hank Williams III met een flinke scheut trash, op smaak gebracht met een beetje metal, een snufje psychobilly en een vleugje rock ’n roll. Het resultaat is een smakelijke mix waarvan je snel een droge keel krijgt.

Leden verdienden hun sporen in bands als The Gecko Brothers, Batmobile en de Cactus Cowboys. Dat is te zien en horen wanneer Tio Gringo – compleet met een speciekuip, potten en pannen als drumstel – live speelt. Ze deden dat onder andere al op Breda Barst, 013, Mezz, Maloe Melo, Muddy Roots Europe en in het voorprogramma van onder meer Bob Wayne en The Pinebox Boys.