za
19
apr
2014
THE SKATALITES + The Boosters + Jah Sound International

Zaal open: 21:00 uur

Genre: SKAPrijs: €12,- vvk / €15,- zaalTicket kopenTicket kopen

The Skatalites kunnen worden beschouwd als de allereerste skaband en zijn daarmee van enorme invloed geweest op de muziekgeschiedenis. Zonder The Skatalites geen ska. En zonder ska geen reggae. Dit jaar viert de band haar 50-jarig bestaan! 

De groep werd in mei 1964 opgericht in Kingston, Jamaica en bestond uit de doorgewinterde studiomuzikanten Tommy McCook, Rolando Alphonso, Johnny Moore, Lester Sterling, Don Drummond, Lloyd Knibb, Lloyd Brevett, Jerry Haynes en Jackie Mittoo. The Skatalites was de vaste begeleidingsband voor artiesten die voor het vermaarde Studio One label opnamen. Ze zijn onder meer te horen op de vroegste opnames van Bob Marley en op de platen van Prince Buster en brachten ook hun eigen, instrumentale materiaal uit. Hun versie van het thema uit de film Guns of Navarone was de eerste plaat van een Jamaicaanse groep die in Engeland in de hitlijsten belandde. Dit nummer bracht de muziek van Jamaica voor het eerst onder de aandacht van het Europese publiek.

The Skatalites treden onverminderd op over de hele wereld. De band heeft oorspronkelijke bandleden die in de afgelopen decennia zijn overleden telkens weten te vervangen door meer dan capabele opvolgers uit nieuwe generaties. Topmuzikanten die het Skatalites-vuur hebben om door middel van stampende live-shows de legende voort te zetten.

The Boosters is een energieke ska-formatie uit Groningen en de perfecte opwarmer voor deze avond. Deze groep wil maar een ding: iedereen moet uit zijn plaat gaan! SKA


Nieuwsbrief

Zoek op genre