LET OP ! In overleg met het agentschap is dit concert verplaatst naar zaterdag 17 maart 2018. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

De jonge Amsterdams/Almeerse reggaeformatie The Dubbeez bewijst dat goede reggae tijdloos is. Dit septet weet klassieke rootsreggae en dubreggae een overtuigende reboot naar het jaar 2017 te geven. Met het strakke ritme-tandem Earl op drums en zijn zus Olivia op bas legt The Dubbeez een solide fundament onder hun eigen, sprankelende composities.

Reggaesongs met een vintage feel, die het beste van de klassieke reggae vertalen naar het hier en nu. En daarbij triomfantelijk aantonen dat reggae een universele aantrekkingskracht kan hebben.

De vocals van Quincy en Joanne houden het dansend publiek bij de les, terwijl de strakke synthesizerlines van Bobby, en de stratosferische improvisaties van gitarist Mills op zijn Fender het geheel onder aangename spanning zetten. De groep koestert grote voorbeelden zoals Lee ‘Scratch’ Perry, King Tubby, Black Uhuru en Damian Marley.

The Dubbeez is ter verdieping van hun muziek naar Jamaica geweest, waar deze youngsters grote indruk maakten op de lokale scene. Toen The Dubbeez vorig jaar in Amsterdam mocht openen voor Alpha Blondy kreeg het jonge zevental met gemak de grote zaal van Paradiso aan het dansen.

Met hun aanstekelijke energie, gloedvolle vocalen en goed doordachte songs mag The Dubbeez nu al gelden als een grote belofte, die ook buiten de wereld van reggaeliefhebbers de muziekliefhebbers heeft weten te overtuigen. Getuige de vele optredens op zowel world music-, reggae- en popfestivals. En de uitverkiezing voor Noorderslag 2017 en een daarmee samenhangende televisieoptredens. Bijvoorbeeld bij De Wereld Draait Door.

Debuutalbum
The Dubbeez hebben begin dit jaar in Jamaica hun debuutplaat opgenomen in the Anchor and Tuff Gong Studios, onder leiding van producers Sam Clayton en Stephen Stewart. Dit is niet onopgemerkt gebleven in Jamaica, waar ze op de nationale TV en radio zijn geweest en in diverse kranten hebben gestaan. Op 5 oktober werd het album officieel gepresenteerd in Paradiso.