Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten dat de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde hij op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Dit jaar is hij dus 25 jaar aan het touren en dat is reden voor…een speciale tour!

Door de jaren heen speelde hij met tientallen nationale- en internationale muzikanten en in bands als Skelter, JURA, Kenneth Harder, Roberto Jacketti & the Scooters en Thé Lau & Band. Recent ging hij nog op pad als sessiemuzikant van Beth Hart en Jan Akkerman. In 2016 verscheen nog zijn album Sonic Revolver dat alom met veel lof werd ontvangen.

Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen.’ Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2017 en 2018 weer ten strijde met ‘Een grote mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!’ Hij speelde in 2015 in Het Bolwerk; wie daar bij was weet dat Hoeke een geweldige muzikant is, die garant staat voor een fantastische show!

Voorprogramma: Electric Hollers
Een dynamische rauwe bluesrockband uit Leeuwarden die zich laat inspireren door oude blues en classic rockbands. Ze experimenteren binnen een muziekvorm die je meesleept naar de oude tijd en laten zien hoe ze met deze invloeden juist de grenzen kunnen opzoeken en een sound creëren die past bij deze tijd.

Verwacht lang uitgevoerde jams en instrumentale uitingen waarbij de muzikanten al hun bloed, zweet en tranen geven om een concert te geven.