Rootsriders, al jaren Europa’s beste Bob Marley tributeband, trapt in Poppodium Bolwerk hun nieuwe tour af!

‘Marley meets’ is een nieuw concept. Met deze nieuwe show neemt de groep meer ruimte om de muziek van de King of Reggae in een ander perspectief te plaatsen. Niet een Marley-tributeshow zoals het publiek gewend is, maar ruimte voor eigen interpretatie en met oog voor wat er muzikaal nog meer op Jamaica gebeurde/gebeurt.

Voor het eerst besteedt de band aandacht aan de vroegste, soulvolle en minder bekende Marley van de jaren 60. Maar er is juist ook ruimte voor de aanstekelijke liedjes van Marley’s zeer muzikale nageslacht (o.a. Stephen, Ziggy en Damian Marley), waarin de hand van de meester duidelijk te horen is. En ook voor het eerst presenteert de band eigen werk van een in het voorjaar van 2018 uit te brengen project.

Noem het een hedendaagse variant op The Melody Makers (het bandje waarmee de kids van Marley voor het eerst wereldfaam verwierven), want met zoveel goede vocalisten aan boord is het tijd om iedereen in Rootsriders een plek in de spotlight te gunnen. ‘Marley meets’ opent voor de band muzikale deuren die door het strikte format van de reguliere Marley-shows in het voorjaar normaal gesproken gesloten blijven.

Come join the fun!

Support: Jah Sound International

Jah Sound International is een reggae- en dancehall sound system uit Friesland. Twee MC’s draaien allerlei soorten reggae en speciale dub plates en presenteren de show op typisch Jamaicaanse stijl. Jah Sound International, opgericht in 1989, trad op in een groot aantal Europese landen en in het beloofde land Jamaica. In 1998 was Jah Sound winnaar van de Europese wedstrijd ‘Bring U Selecta And Come Clash’.