UITVERKOCHT!

Of je nou al in de jaren 60 fan werd van Johnny Cash toen hij in St. Quentin speelde, of hem pas ontdekte toen hij in de jaren 90 met alternatieve acts werkte en onder meer ‘Hurt’ uitbracht, The Church of Cash zal je zeker aanspreken.

Deze fantastische tributeband speelt de nummers van de Man in Black met stijl en energie en is loyaal aan de boodschap die ze uitdragen. Het doel van The Church of Cash is om het muzikale erfgoed van deze held levend te houden en dat lukt ze uitstekend. De afgelopen jaren wisten ze met hun jeugdige enthousiasme al vele zalen plat te spelen, en nu gaan ze dat in Sneek proberen.

De band werd in 2010 opgericht in Honolulu op Hawaii, niet de eerst plaats die je associeert met de koning van de country. Maar de diepe stem van zanger Jay Ernest brengt je bij de eerste zin meteen naar de prairie. The Church of Cash is niet slechts een countryband, maar en eerbetoon aan het hele oeuvre van Johnny Cash en de ziel van de Amerikaanse muziek.

Support: The Memphis Four 

The Memphis Four is een semi-akoestisch kwartet uit Friesland dat put uit de Amerikaanse traditie, voornamelijk die van folk, blues, country en rockabilly, waarbij ze niet schromen terug te gaan tot diep in de negentiende eeuw. Ze stellen de liederen centraal. De tekst en de melodie krijgen daarbij alle ruimte om hun directheid en compacte schoonheid aan de luisteraars te tonen.

De nummers bestaan uit bekende, minder bekende en volledig vergeten pareltjes. Klassiekers van onder meer Johnny Cash en Hank Williams worden afgewisseld met nummers die met zorg en liefde zijn opgedolven uit de uithoeken van de Amerikaanse cultuur. Ieder lied vertelt een eigen verhaal. Samen vertellen ze het kleurrijke verhaal van de Amerikaanse muziek.  Tussen de nummers door wordt dat verhaal op een losse maar aansprekende manier verteld.

The Memphis Four gaat niet alleen terug naar de essentie van melodie en tekst, ze proberen ook zoveel mogelijk een authentieke sfeer te creëren zonder hoogdravende puristische pretenties, die juist in strijd zouden zijn met de sfeer van authenticiteit die ze nastreven.

De bezetting bestaat uit: Elvira van Poelgeest (contrabas), Albert Visser (solo-gitaar), Johanna van der Veen (banjo) en Ivo Poelsma (slaggitaar, zang).